Eerste tarwe test in Guyana een succes, open veldproef binnenkort van start

De eerste proef om te bepalen of hier tarwe kan worden geproduceerd, is afgerond en volgens de minister van Landbouw Zulfikar Mustapha zijn de resultaten “bemoedigend”.

De proef werd op kleine schaal uitgevoerd in het Burma Rice Research Station in regio vijf en werd geleid door de plaatselijke wetenschapper, dr. Mahendra Persaud. “Dit is een nieuwe oogst voor ons land en we kijken naar bepaalde gebieden, dus wat de wetenschapper me vertelde, vertelde Dr. Mahendra [Persaud] me net dat hij ermee begon in het rijstonderzoeksstation en het vooruitzicht ziet er erg goed uit op zeer kleine schaal”, vertelde minister Mustapha dinsdag aan verslaggevers aan de zijlijn van een evenement.

Nu zullen onderzoekers verhuizen om te zien of tarwe het klimaat van Guyana in een open veld kan weerstaan. “Dus wat hij zal doen, hij zal in het open veld komen om die proef daar te starten en we kijken ook naar bepaalde gebieden”, zei minister Mustapha.

De proef in het open veld zal naar verwachting worden uitgevoerd in het Burma Rice Research Station en mogelijk in Paramakatoi, regio acht.

Minister Mustapha zei dat het door het weer in Paramakatoi mogelijk is dat daar tarwe kan groeien.

“Dus ik hoop dat we over twee weken, over twee tot drie weken, op zijn minst twee locaties hebben die de proef zullen doen.

“We hebben 49 lijnen en elke lijn heeft de potentie om een ​​succesvol ras te worden”, zegt minister Mustapha. De standaardmethode voor het kweken van tarwecultivars is door twee lijnen te kruisen met behulp van handontkrachting en vervolgens de nakomelingen in te kweken.

“Voor de proeven doe je geen grote hoeveelheden, je wilt ongeveer een halve hectare ervoor zorgen, maar het moet ongeveer twee tot drie keer zijn om ervoor te zorgen dat het bestand is tegen het klimaat in het land”, legde minister Mustapha uit.

Minister Mustapha zei eerder dat de regering samenwerkt met hun tegenhanger in Mexico om de beste kwaliteit tarwe te bepalen die in Guyana kan worden geproduceerd.

Een wereldwijd tekort aan tarwe, als gevolg van de crisis in Oekraïne/Rusland, heeft gevolgen gehad voor veel landen, waaronder Guyana, en heeft geleid tot plannen om hier tarwe te verbouwen.

Redactie 597: Als dit in Guyana kan, zou dit ook niet in Suriname moeten kunnen?

Reacties

  • Nog geen reacties.
  • Uw commentaar of ervaring delen? Wij horen graag van u!