Exxon plug meer dan US $ 1,3 miljard in gaspijpleiding, voorbereidende werkzaamheden aan de gang – EIA

De onderzeese en pijpleidingnetwerk voor de Guyana’s gas-to-energy project mijlpaal is klaar om een US $ 1,3 miljard (GY $ 260B) investeringen van ExxonMobil’s affiliate, Esso Exploration and Production Guyana Limited (EEPGL) te zien.

Volgens de milieueffectrapportage (MER) die werd uitgebracht op woensdag, “Een hoge mate van zekerheid kostenraming zal worden ontwikkeld na het ontvangen van en onderhandelen over alle belangrijke contracten.”

Daarnaast EEPGL gedeelde die los staan van de Project milieutoelatingseisen proces heeft de Environmental Protection Agency (EPA) een no-bezwaarschrift machtiging geselecteerde vroege werken activiteiten die de voorgenomen bouwactiviteiten voor het project zal ondersteunen uitgegeven. De goedgekeurde vroege werken hebben voornamelijk betrekking op de upgrading, revalidatie en herstel van ongeveer zes bruggen en ongeveer 11 kilometer aan wegen langs de westelijke oever van Demerara (WBD) openbare weg van het dorp Patentia in zuidelijke richting naar de Natural Gas Liquids (NGL) Plant site om een betere toegang te verschaffen.

De vroege werken activiteiten zal ook de oprichting van een ongeveer 5 hectare laydown gebied om voorraad aggregaat, die nodig is voor de werkzaamheden verbeteringen vroeg weg. Alle wegen en bruggen verbeteringen zullen naar verwachting in het algemeen binnen de bestaande weg rechts-of-weg (rij) te blijven. Deze vroege werken activiteiten zijn in wezen het onderhoud van bestaande faciliteiten.

In aanvulling op de ondersteuning van de behoeften van het project, de EIA stelt dat deze verbeteringen zullen naar verwachting leiden tot een betere toegang van voertuigen en meer veiligheid voor de bewoners in dit gebied, die op dit moment alleen een droge seizoen voertuigen toegang in sommige gebieden als gevolg van slechte bestaande weg voorwaarden. Aangezien deze vroege werken activiteiten zijn onderworpen aan een afzonderlijke EPA approval-en zal niet resulteren in een significante nadelige milieueffecten en sociale gevolgen, ze zijn niet besproken in de EIA.

Het document merkt op dat Esso Exploration and Production Guyana Limited (EEPGL), namens zichzelf en haar co-joint venture (Hess Guyana Exploration Limited en CNOOC Petroleum Guyana Limited), zal gebruik maken van geassocieerd aardgas geproduceerd uit het veld Liza in het Stabroek Blok naar ondersteunen het project.

De regering van Guyana is het nastreven van een apart project om een natuurlijke gascentrale dat een deel van deze geassocieerd aardgas zou gebruiken als brandstof bron te bouwen. De centrale zal niet worden eigendom van en wordt geëxploiteerd door EEPGL en de verwachting is dan ook onder een aparte milieutoelatingseisen proces moeten worden aangepakt. De centrale wordt dus niet opgenomen in de EIA (met de uitzondering dat de centrale wordt beschouwd als onderdeel van de cumulatieve effectbeoordeling).

Dienovereenkomstig EEPGL, op verzoek van de regering van Guyana, wordt alleen het verstrekken van het gas voor de brandstof.

Te dien einde moet vastleggen geassocieerd gas uit ruwe olieproductie bewerkingen op de Liza Fase 1 (Lot) en Liza Fase 2 (Eenheid) Floating, Production, Storage en Offloading (FPSO) vaartuigen, transporteren ongeveer 50 miljoen standaard kubieke voet per dag ( mmscfd 1.4 miljoen standaard kubieke meter per dag [MMsm3 / d]) van gas via een onderzeese pijpleiding en vervolgens een onshore pijpleiding naar een vloeibaar aardgas (NGL) verwerkingsbedrijf (NGL Plant), behandeling van het gas NGL’s te verwijderen (d.w.z. , propaan, butaan en pentanen +) voor de verkoop aan derden, en uiteindelijk het leveren van droog gas vergadering regering specificaties voor gebruik op de Power Plant.

De EIA merkt verder op dat de bouw zo spoedig mogelijk zal beginnen na ontvangst van alle nodige vergunningen met een streefdatum van augustus 2022 voor de start van de NGL Plant bouwrijp maken en zal ongeveer 3 jaar in beslag nemen. De offshore gecombineerd en onshore pijpleiding wordt gericht direct gas te leveren door eind 2024 te zijn en het NGL Plant gericht operationeel zijn midden 2025.

Daarnaast is de GTE heeft een geplande levensduur van ten minste 25 jaar en zal naar verwachting in dienst tot 800 werknemers op het hoogtepunt tijdens de bouwfase, ongeveer 40 full-time equivalent werknemers tijdens de operaties stadium, en ongeveer 50 werknemers tijdens de ontmanteling etappe .

Deze EIA werd voorbereid door ERM, in samenwerking met de Guyanese adviesbureaus E & A Consultants, Inc. (E & A), het Caribisch gebied Engineering & Management Consultants Inc. (CEMCO), de Universiteit van Guyana Centrum voor de Studie van de Biologische Diversiteit (CSBD) en Leon Moore Nature Experience (LMNE); Trinidad consultant Caribbean Transportation Consultancy Services Company Limited (CARITRANS); en US-based consultant SLR International Corporation (SLR).

Het gas-to-energie project zal naar verwachting een reeks voordelen voor Guyana, met inbegrip van het verminderen van de kosten van de macht door 50%, een aanzienlijke verlaging van de uitstoot, het faciliteren van de energietransitie, het opslaan van honderden miljoenen dollars in de brandstofkosten te brengen en omgeving het podium voor de vooruitgang van de industrie Guyana’s toegevoegde waarde.

Reacties

  • Nog geen reacties.
  • Uw commentaar of ervaring delen? Wij horen graag van u!