Guyana lanceert media- en communicatie academie

GEORGETOWN, Guyana, (DPI) – Het Department of Public Affairs heeft de laatste hand gelegd aan de modaliteiten voor de oprichting van de Guyana Media and Communications Academy in samenwerking met Coursera.

De Academie werd opgevat als een noodzakelijke interventie die zou kunnen helpen bij het bijscholen en verder professionaliseren van de lokale industrie voor het snel veranderende sociaal-economische landschap, waarbij media- en communicatieprofessionals in het publieke en private spectrum de kans krijgen om competenties van wereldklasse en certificeringen, als onderdeel van de nationale retooling-inspanningen van de overheid.

Belangrijk is dat de Academie de bestaande leemte opvult met betrekking tot op professionele vaardigheden gebaseerde accreditatie voor lokale spelers uit de industrie, aangezien registranten de professionele status van ‘geaccrediteerde’, ‘gespecialiseerde’ of ‘deskundige’ beoefenaars kunnen bereiken; op basis van succesvolle afronding van voorgeschreven cursussen voor de verschillende studiestromen onder het ‘Continuous Media Education’-CMED-platform van de Academie.

Voorafgaand aan een formele overeenkomst die binnenkort zal worden ondertekend om de Academie volledig operationeel te maken, zei de chief executive officer van Coursera Jeff Maggioncalda:

“We zijn vereerd om samen te werken met het kabinet van de premier en de minister die verantwoordelijk is voor openbare aangelegenheden. Kwame McCoy, MP, om het media- en communicatiepersoneel van de overheid voor te bereiden op een digitale toekomst.” Hij vervolgde: “Deze samenwerking zal het Department of Public Affairs helpen de veelgevraagde vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om cruciale beleidsinitiatieven te communiceren en transparantie te behouden over belangrijke overheidsprogramma’s te midden van snelle transformatie, terwijl de lat hoger wordt gelegd voor de media in het hele land.”

Ondertussen heeft minister McCoy zijn groot optimisme uitgesproken dat de Academie, die al lang in de maak is, zal dienen als een belangrijke stimulans voor de lokale industrie, “tot nu toe leerde de overgrote meerderheid van het media- en communicatiepersoneel in Guyana de fundamentele industriële vaardigheden nodig voor de beroepspraktijk door vallen en opstaan. Het Coursera-partnerschap voor de Academie zal nu een breed uitzicht bieden op kennis en vaardigheden van wereldklasse die internationale certificering zullen dragen en effectief de weg vrijmaken voor erkende, op vaardigheden gebaseerde accreditatie van zowel openbare als particuliere beoefenaars.

Coursera, dat in 2012 werd gelanceerd, is nu een van de grootste leerplatforms ter wereld, met 92 miljoen geregistreerde studenten op 30 september 2021.

Coursera werkt samen met meer dan 250 toonaangevende universitaire en industriële partners, waaronder Yale University, University of Michigan, Google en IBM om een ​​brede catalogus van inhoud en referenties aan te bieden, waaronder cursussen, specialisaties, professionele certificaten, begeleide projecten en bachelor- en masteropleidingen. Instellingen en overheden over de hele wereld gebruiken Coursera om hun werknemers en burgers bij te scholen en bij te scholen.

Reacties

  • Nog geen reacties.
  • Uw commentaar of ervaring delen? Wij horen graag van u!