Regering en surinaamse vereniging van journalisten hadden constructief gesprek

Op vrijdag 6 mei 2022, heeft de regering, vertegenwoordigd door minister Albert Ramdin van Buitenlandse zaken, International Business en Internationale Samenwerking een onderhoud gehad met de Surinaamse Vereniging van Journalisten, SVJ. Minister Ramdin werd bijgestaan door de communicatieadviseurs, Astra Singh, Henna Draaibaar en Alven Roosveld.

Beide partijen waren het met elkaar eens, dat de relatie ernstig verstoord is geraakt, door verschillende incidenten en heeft geresulteerd in een terugval van Suriname op de World Press Freedom Index 2022 van plaats 19 naar 52.

Met betrekking tot de verstoorde relatie met vicepresident Brunswijk is afgesproken, dat er een gesprek komt tussen de SVJ en de vicepresident, in het bijzijn van mij. Er komt een conferentie, waar onder andere zal worden gesproken over de persvrijheid, het recht op vrije meningsuiting en de rol van de media.

Deze conferentie is voor uiterlijk eind juli gepland. Ook is besloten, dat minstens eenmaal per maand een persconferentie wordt gehouden door mijns persoon, de vicepresident en de clusterministers, waarbij journalisten de ruimte krijgen voor het stellen van vragen. Gesprekken tussen de regering met de SVJ zullen blijven plaatsvinden, zodat er ook goed geëvalueerd wordt.

Reacties

  • Nog geen reacties.
  • Uw commentaar of ervaring delen? Wij horen graag van u!