U bent gebeten door een (gif)slang of wilt meer informatie over wat u kunt doen bij een slangenbeet. Wij helpen u graag verder. Deze pagina laat u zien wat u moet doen wanneer u bent gebeten door een (gif)slang, wat de symptomen van een beet zijn, welke behandeling nodig is, maar ook hoe u een slangenbeet kunt voorkomen en hoe u kunt zien of u door een gifslang of een wurgslang gebeten bent. Mocht u na het lezen van deze informatie alsnog vragen of op/aanmerkingen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Hoe herkent u het verschil tussen een beet van een giftige slang of een wurgslang?
Allereerst is het altijd belangrijk en fijn om beten van een slang te herkennen. Een giftige slang laat doorgaans een andere afdruk achter dan een wurgslang. Wanneer u gebeten bent door een wurgslang heeft u oppervlakkige verzorgen nodig zoals het schoonmaken van de wond en een pleister of verband. Wanneer u echter wordt gebeten door een giftige slang zijn er andere acties nodig. Op de onderstaande afbeeldingen is een duidelijk verschil te zien. De eerste hand is getroffen door een giftige slang. Herkenbaar zijn de twee tandafdrukken, aangezien giftige slangen twee tanden beschikken die aanzienlijk groter zijn dan de rest. De rechter hand is getroffen door een wurgslang, ofwel een niet giftige lang. Zij beschikken over rijen tanden met allemaal redelijk hetzelfde formaat.

Lees meer via: slangenbeet.com

Help ons mee ons doel te realiseren!
U kunt ons steunen door elk gewenst bedrag te doneren op NL12ABNA0887177379 o.b.v. “donatie” t.n.v. Stichting Snake Patrol Suriname.

Reacties

  • Nog geen reacties.
  • Uw commentaar of ervaring delen? Wij horen graag van u!